clicsor

blog içi arama

Loading

10 Mayıs 2012 Perşembe

Kaşıklık

Çekmece içi kaşıklık

Tahta kaşıklıklar




Tahta kaşıklık
Tahta kaşıklık
  
  Tahta kaşıklıklar doğal bir ürün olduğu için sıhhatli. Bu tip kaşıklıkların bazılarının iç bölmeleri sabit yapılmış, bazılarınınki ise çıkarılıp istenilen şekilde ayarlanabilir tarzda yapılmış. Yalnız bunların dezavantajı çekmece içi ölçülerine tam uymayabilmesi. Kenarlarda boşluklar kalabilmesi nedeniyle diğer alternatif kaşıklıkları tercih edin veya mutfak çekmecelernizi yaptırırken bu kaşıklıkların ölçülerine göre çekmece büyüklüğünü ayarlamanız gerekli.





Plastik kaşıklık


 
Plastik kaşıklık
Plastik kaşıklık


Bunlarda tahta kaşıklıklar gibi standat büyüklükte, hemen her alışveriş marketinde bulabilirsiniz. Plastik materyelden yapıldığı için pek salıklı değil. Fiyatları diğerlerinden çok daha ucuz. Yalnız bunlarda standart büyüklüklerde yapıldığı için çekmece içine koyduğunuzda etrafında boşluklar kalacaktır.






Kesilebilir Kaşıklıklar


Kesilebilir kaşıklık
Kesilebilir kaşıklık

Antimikrobiyal özellikli yani mikrop barındırmayan materyelden yapılmış, çekmece içi ölçülerine göre ayarlayabileceğiniz kaşıklıklar gerçekten çok kullanışlı. Mutfaınız eskiden yapılmış olsa bile çekmece içlerine göre keserek ayarlayabiliyorsunuz. Resim ufak olduğu için pek anlaşılmıyor ama sağ ve sol kısımlarında üçer cm'lik kenarlar var, yani eninden toplam 6 cm'lik daraltma yapabiliyorsunuz. Ön ve arka kısımlarındada aynı şekilde  üçer cm'lik kenarlar var, yani boyundan toplam 6 cm'lik daraltma yapabiliyorsunuz. Kesme işlemini maket bıçağı ile yapabilirsiniz ama düzgün olmasını isterseniz tabela yapan yerlerde kestirebilirsiniz. Yukarıdaki resimdede gördüğünüz gibi  40, 45, 50, 60, 75, 85 cm enlerinde, 48 cm boyunda , 6 cm yüksekliğinde satışa sunulmuş. fiyatlarıda pahalı değil, 10 - 15 tl arasında. Beyaz veya gri olmak üzere iki renkte çalışılmış.

Ayarlanabilen Kaşıklıklar



Çelik ve tahta çekmece içi düzenleyici
Çelik ve tahta çekmece içi düzenleyici
  
Çelik ve tahtadan yapılmış çekmece içi düzenleyicileri veya çekmece içi organizerleri de deniyor. Hem sağlıklı hem kullanışlı ,çeşitli firmalara ait farklı modelleri var. Çekmece içlerini istediğiniz tarzda düzenleyebiliyorsunuz.Yalnız fiyatları diğerlerine göre oldukça pahalı.  Kullanacağınız parça sayısı arttıkça fiyatıda artıyor. Ama sonradan parça alıp ilave etme şansınız var.

Hiç yorum yok: