clicsor

blog içi arama

Loading

10 Mayıs 2012 Perşembe

Kaşıklık

Çekmece içi kaşıklık

Tahta kaşıklıklar




Tahta kaşıklık
Tahta kaşıklık
  
  Tahta kaşıklıklar doğal bir ürün olduğu için sıhhatli. Bu tip kaşıklıkların bazılarının iç bölmeleri sabit yapılmış, bazılarınınki ise çıkarılıp istenilen şekilde ayarlanabilir tarzda yapılmış. Yalnız bunların dezavantajı çekmece içi ölçülerine tam uymayabilmesi. Kenarlarda boşluklar kalabilmesi nedeniyle diğer alternatif kaşıklıkları tercih edin veya mutfak çekmecelernizi yaptırırken bu kaşıklıkların ölçülerine göre çekmece büyüklüğünü ayarlamanız gerekli.





Plastik kaşıklık


 
Plastik kaşıklık
Plastik kaşıklık


Bunlarda tahta kaşıklıklar gibi standat büyüklükte, hemen her alışveriş marketinde bulabilirsiniz. Plastik materyelden yapıldığı için pek salıklı değil. Fiyatları diğerlerinden çok daha ucuz. Yalnız bunlarda standart büyüklüklerde yapıldığı için çekmece içine koyduğunuzda etrafında boşluklar kalacaktır.






Kesilebilir Kaşıklıklar


Kesilebilir kaşıklık
Kesilebilir kaşıklık

Antimikrobiyal özellikli yani mikrop barındırmayan materyelden yapılmış, çekmece içi ölçülerine göre ayarlayabileceğiniz kaşıklıklar gerçekten çok kullanışlı. Mutfaınız eskiden yapılmış olsa bile çekmece içlerine göre keserek ayarlayabiliyorsunuz. Resim ufak olduğu için pek anlaşılmıyor ama sağ ve sol kısımlarında üçer cm'lik kenarlar var, yani eninden toplam 6 cm'lik daraltma yapabiliyorsunuz. Ön ve arka kısımlarındada aynı şekilde  üçer cm'lik kenarlar var, yani boyundan toplam 6 cm'lik daraltma yapabiliyorsunuz. Kesme işlemini maket bıçağı ile yapabilirsiniz ama düzgün olmasını isterseniz tabela yapan yerlerde kestirebilirsiniz. Yukarıdaki resimdede gördüğünüz gibi  40, 45, 50, 60, 75, 85 cm enlerinde, 48 cm boyunda , 6 cm yüksekliğinde satışa sunulmuş. fiyatlarıda pahalı değil, 10 - 15 tl arasında. Beyaz veya gri olmak üzere iki renkte çalışılmış.

Ayarlanabilen Kaşıklıklar



Çelik ve tahta çekmece içi düzenleyici
Çelik ve tahta çekmece içi düzenleyici
  
Çelik ve tahtadan yapılmış çekmece içi düzenleyicileri veya çekmece içi organizerleri de deniyor. Hem sağlıklı hem kullanışlı ,çeşitli firmalara ait farklı modelleri var. Çekmece içlerini istediğiniz tarzda düzenleyebiliyorsunuz.Yalnız fiyatları diğerlerine göre oldukça pahalı.  Kullanacağınız parça sayısı arttıkça fiyatıda artıyor. Ama sonradan parça alıp ilave etme şansınız var.

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Kirli çamaşır sepeti

Mobilya tarzında kirli çamaşır sepeti 


Kirli çamaşır dolabıi
Kirli çamaşır sepeti


Kirli çamaşır dolabı
Kirli çamaşır sepeti

Banyonuzda olmazsa olmazlardan biride çamaşır sepetidir. Çok sevimli , şık çamaşır sepetlerini  hazır almak mümkün. Benim bahsedeceğim çamaşır sepeti  tahtadan veya mdf'den yapılmış tekerlekli bir kutu. Banyo mobilyalarınıza uygun renkte yaptırabileceğiniz , üstten kapaklı, tekerlekli bu kutu banyonuzda şık da duracaktır. Tekerlekli olduğu için yerler ıslansa bile etkilenmeyecektir, ayrıca banyonuzu temizlerken istediğiniz yere kolayca çekebileceksiniz. Üstten kapaklı olduğu için kapağını alttaki dolap kısmından 2 cm kadar geniş yaptırırsanız kolayca açabilirsiniz, ayrıca kulp taktırmanızada  gerek kalmaz. Böyle bir çamaşır sepetinin üzerine dekoratif amaçlı objeler koyarak banyonuzu süsleyebilirsiniz.


Kirli çamaşır dolabı
Kirli çamaşır dolabı

8 Mayıs 2012 Salı

Ayakkabılık

Ayakkabı Dolabı


Ayakkabı dolabı seçerken bölmeli yani birbirinden bağımsız açılıp kapanabilen tipte seçmeye çalışın. Çünkü sokakta giydiğiniz ayakkabılar bir sürü mikrop taşımaktadır. Eğer mikrop taşıyan ayakkabıları terliklerinizin yanına koyarsanız, terliklerinize bulaşan mikropları evin içine taşımış olursunuz. Ayrıca  terliklerinize bulaşan   mikroplar ayaklarınızın hastalanmasına, mantar olmasına da yol açabilir. Bunun için mutlaka ayakkabılarınız ile terlikleri ayrı bölümlere koymalısınız.  

Terlik Dolabı




Terlik Dolabı

Terlik Dolabı

 

Antrenizdeki ayakkabılığınızda terliklerinizi koymak için ayrı bir bölümünüz yoksa, terliklerinizi ayakkabılığınıza koymak istemiyorsanız vede terlikleriniz ortada kalıyorsa o zaman  1 metreye 50 cm'lik, derinliğide  40 cm olan çift kapaklı bir dolap yaptırın. İstediğiniz  yükseklikte ayaklar taktırın. Böylece terliklerinizi ayakkabıların taşıdığı mikroplardan koruyabilirsiniz. Ayrıca dolabı eski fransız stili antre koltukları gibide kullanabilirsiniz. Yani üzerine oturup çizmelerinizi, ayakkabılarınızı  giyebilirsiniz. Antrenizdeki hem dağınıklık ortadan kalkmış olacak, hemde ayakkabılarınızı rahatça giyip çıkartabileceğiniz bir oturma alanınız olacaktır.

Askılık

Antre Askılık

 Portatif Askılılık


Modern askılık
 
Klasik ahşap askılık
Klasik askılık


Daire girişindeki alanınız antreniz küçükse ayakkabılığınızın yanına mantolarınızı, montlarınızı asabileceğiniz,  bir dolap koyabileceğiniz alan kalmıyorsa  portatif askılıklar kullanabilirsiniz. Evinizin dekorasyonuna göre ister modern, ister klasik askılıkları pek çok alışveriş sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

 

 

L Askılılık


L Askılılık

L Askılılık


Eğer portatif askılığı da koyabileceğiniz yer yoksa  üzerinde askılıklar bulunan L şeklinde tahta paneller çok işinize yarayacaktır.  Kapınızın arkasındaki 20 - 25 cm'lik bir alan dahi işinize görecektir. Bunların alışveriş marketlerinde hazır satılanları da var  ama  kullanacağınız alana uygun ölçülerde yaptırmanız en sağlıklısı. Marangozda bu kadar ufak ölçüdeki basit bir şey için sizden çok para istemeyecektir. L şeklinde olduğu için üste gelen kısmına şapka, bere, kaşkol, eldiven koyabilirsiniz. Askılıkları da istediğiniz tarzda seçip monte ettirebilirsiniz. Böylece hem dekoratif, hem işlevsel, hemde ucuz bir askılığa sahip olabilirsiniz. Antrenizdeki ufacıcık bir alanı dahi değerlendirmiş olacaksınız. 

Banyo Askılık

Aynı askılık banyonuzda havlu veya bornozlarınızı asmak içinde kullanabilirsiniz hem mobilyalarınıza uyum sağlar, hemde ufak alanları ihtiyacınızı göreceğiniz şekilde kullanmış olursunuz. 
Banyo Askılık

Asma dolap

Kare dolaplar


Asma dolap




Asma dolap yandan görünüş






Asma dolap alttan görünüş


Evinizde dolap sıkıntısı çekiyorsanız , büyük gardrop şeklinde koyabileceğiniz yer yoksa, boş duvarlarınızı değerlendirin. Bahsettiğim dolaplar 60x60 cm ebatında, derinliğide  40 cm, kapaklı dolaplar. Kare şeklinde kutular.  Bunları isterseniz yaptırabilirsiniz, isterseniz modüler olarakda satılıyor, alabilirsiniz. Ayakları olmayan yalnızca duvar monte edilerek kullanılan dolaplar. Koyacağınız alana göre istediğiniz sayıda alabilirsiniz. Pek çok eşyanızı düzenli bir şekilde saklayabileceğiniz bir alan yaratmış olacaksınız. Gardrop kadar eşyanızı aldığını göreceksiniz. Gardroplar  60 cm genişliğinde oldukları için oldukça fazla bir alana ihtiyacınız oluyor, hemde bir bluzünüzü katlayıp rafına koyduğunuzda rafın ancak yarısını kullanmış oluyorsunuz. Halbuki bu dolapların derinliği 40 cm olduğu için hem daha az alana ihtiyacınız oluyor, hemde bluz, kazak,  havlu vs....koyduğunuzda rafın yarısı boş kalmıyor ve eşyalarınız düzgün duruyor. Bu dolapları istediğiniz şekilde , arada boşluklar bırakarak , üstüste, yan yana, çapraz yerleştiebilirsiniz. Üzerindeki alanları kitaplık, büfe gibi kullanarak dekoratif eşyalarla da süsleyebilirsiniz.  Büyük gardropların yerini değiştirmek istediğinizde, badana yatıracağınızda  marangoz bulup söktürüp taktırmanız gerekmekte. Buda oldukça zahmetli bir iş. Dolap sökülüp takılınca dengesi bozulabilir, çekmeceleri düzgün çalışmayabilir. Halbuki kare dolapların bir tek duvar bağlantı vidalarını sökerseniz kendiniz çıkarabilirsiniz vede kolayca taşıyabilirsiniz. İstediğiniz zaman kendiniz  söküp takabilirsiniz, marangoza ihtiyacınız olmaz. Hem kullanışlı, hem dekoratif hemde istediğinizde ilave dolaplar alarak büyütme olanağınız var. Gardroplarla kıyasladığınızda fiyatlarıda daha uygun. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus var, kapaklardaki kulpları eğer ortadan  yaptırmazsanız dolabın kullanım şeklinde değişiklik yapamazsınız. Ama eğer kulplarını ortadan koydurursanız, taşındığınızda veya yerini değiştirmek istediğinizde  dolabı istediğiniz yöne çevirerek alternatif şekillde dizme şansınız olacaktır. Kulpu sağa geldi sola geldi  derdi olmayacaktır. Bunlar ufak ayrıntılar ama gerekli bilgiler. Bir kez yapıldıktan sonra düzeltilme şansı olmadığı için yaptırırken dikkat etmek zorundasınız.






Asma dolap alttan görünüş